Läs mer om varje retreat genom att klicka på rubriken.

Avgiften inkluderar retreat med helpension. Sänglinne och handdukar finns att hyra. Eventuella kurs- och materialkostnader tillkommer om det står angivet vid respektive retreat.

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

”Allt har sin tid” – Gröna Ängar-dagar

18 maj kl. 13:0021 maj kl. 14:00

2.100 kr

Vi följer den dagliga rytmen som finns på Wettershus. Under två pass varje dag arbetar vi i retreatträdgården med de sysslor som trädgården är i behov av. Att få använda sina händer och sin kropp utifrån en meditativ utgångspunkt kan ge dagarna ytterligare en dimension. Arbetet sker enskilt eller i grupp med handledning av trädgårdsgruppens medlemmar. (Lämplig klädsel, skor/stövlar och arbetshandskar medtages). Kortare vandringar i närområdet.

Ledare: Medlemmar ur trädgårdsgruppen leder arbetet i trädgården.

Kaplan: Cristina Virdung, präst i Svenska kyrkan

Avgift: 2 100 kr för hela tiden eller 700 kr/dygn (Avgiften är reducerad för den som bidrar med arbete i trädgården. I annat fall ordinarie dygnspris 1 200 kr/dygn).

Klicka här för att komma till anmälningsformuläret

Detaljer

Start:
18 maj kl. 13:00
Slutar:
21 maj kl. 14:00
Kostnad:
2.100 kr

Grupper som bokat under 2022:

  • 16 -18 september – Svenska Kyrkan i Aneby

  • 20 – 21 september – Diakonerna i SvK Jönköping

  • 4 – 5 oktober – Jönköpings Kristna Samarbetsråd

  • 23 – 26 oktober – Växjö stift Prästretreat

  • 8 – 10 november – Svenska Alliansmissionen Pastorsretreat

Tider:
Retreater börjar med kvällsmat kl. 19.00 och slutar sista dagen ca kl. 14.00 (om inte annat anges). Det finns ibland möjlighet att förlänga vistelsen med någon/några dagar, före eller efter en retreat. Kontakta Wettershus för information.

Pris:
Framgår av programmet. Retreater med högre avgift inkluderar arvode till ledaren. Reducering av avgiften kan vara möjlig för heltidsstuderande och personer med särskilda behov. Kontakta föreståndaren.

Anmälan:
Använd i första hand kontaktformuläret ovan, annars skicka e-post eller ring in din anmälan. Därefter skickar vi ut bekräftelse med praktiska uppgifter samt viktig information som gäller betalningen. Skulle retreaten vara fullbokad frågar vi om du vill stå på kölista.

Bara vara:
Du är välkommen att komma till Wettershus dagar då retreat inte pågår, under förutsättning att det finns personal på plats. Du kan också komma som bara-vara-gäst under en retreat om det finns lediga platser. Då bor och äter du på gården, deltar i tidebönerna om du vill, men disponerar annars tiden som du själv vill. Vid särskilda Bara Vara Dagar finns utrymme för stillhet och tystnad men samtal kan förekomma vid vissa tillfällen.

Bankgiro:
5973-8047 (gåvor och avgifter)