Läs mer om varje retreat genom att klicka på rubriken.

Avgiften inkluderar retreat med helpension. Sänglinne och handdukar finns att hyra. Eventuella kurs- och materialkostnader tillkommer om det står angivet vid respektive retreat.


Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

”Att leva med ovisshet”

29 september kl. 10:001 oktober kl. 15:30

4.900 kr

Samtal om existentiell hälsa. En kurs som vilar i retreatens anda och rytm, med möjlighet till tideböner, utrymme för tystnad och stillhet i Wettershus sköna natur och miljö.

Hur mår du och hur känns det att leva? Vad hoppas du på? Har livet en mening? Kan du värdesätta dig själv och känna inre frid? Existentiell hälsa handlar om vår motståndskraft i livets prövningar och svårigheter. Idag vet vi att vårt sätt att tänka om livet påverkar den fysiska och psykiska hälsan. Kursen ger en introduktion i den existentiella hälsans byggstenar och tillfälle till reflektion om egna livserfarenheter. Vi vänder oss till dig som i ditt arbete eller ideella engagemang vill föra existentiella samtal. I kursen ingår boken Leva med ovisshet – samtal om existentiell hälsa (Libris förlag) av Lisbeth Gustafsson och Kerstin Enlund. Låt dig inspireras, utmanas och utrustas för att själv föra samtalet vidare!

Kursledare:  Lisbeth Gustafsson, journalist, författare, hedersdoktor i teologi och Kerstin Enlund, terapeut, ledarutbildare och kyrkostyrelsens ordförande i Equmeniakyrkan.

Kaplan: Rosie Gard, pastor och föreståndare på Wettershus Retreatgård.

Avgift: Boende med helpension, kursavgift samt bok: 4.900 kr.

Klicka här för att komma till anmälningsformuläret

Detaljer

Börjar:
29 september kl. 10:00
Slutar:
1 oktober kl. 15:30
Pris:
4.900 kr

Grupper som bokat under 2021:

  • 20-22 april: Svenska Alliansmissionen – retreat för pastorer

  • 7-10 september – Diakonerna i SvK Jönköping

  • 5-6 oktober – Jönköpings Kristna Samarbetsråd

  • 12-13 oktober – SAM:s ledarskapskurs

  • 4-7 november – Västerås pastorat

  • 10-12 december – Svenska kyrkan Tranås

Tider:
Retreater börjar med kvällsmat kl. 19.00 och slutar sista dagen ca kl. 14.00 (om inte annat anges). Det finns ibland möjlighet att förlänga vistelsen med någon/några dagar, före eller efter en retreat. Kontakta Wettershus för information.

Pris:
Framgår av programmet. Retreater med högre avgift inkluderar arvode till ledaren. Reducering av avgiften kan vara möjlig för heltidsstuderande och personer med särskilda behov. Kontakta föreståndaren.

Anmälan:
Använd i första hand kontaktformuläret ovan, annars skicka e-post eller ring in din anmälan. Därefter skickar vi ut bekräftelse med praktiska uppgifter samt viktig information som gäller betalningen. Skulle retreaten vara fullbokad frågar vi om du vill stå på kölista.

Bara vara:
Du är välkommen att komma till Wettershus dagar då retreat inte pågår, under förutsättning att det finns personal på plats. Du kan också komma som bara-vara-gäst under en retreat om det finns lediga platser. Då bor och äter du på gården, deltar i tidebönerna om du vill, men disponerar annars tiden som du själv vill. Vid särskilda Bara Vara Dagar finns utrymme för stillhet och tystnad men samtal kan förekomma vid vissa tillfällen.

Bankgiro:
5973-8047 (gåvor och avgifter)