Läs mer om varje retreat genom att klicka på rubriken.

Avgiften inkluderar retreat med helpension. Sänglinne och handdukar finns att hyra. Eventuella kurs- och materialkostnader tillkommer om det står angivet vid respektive retreat.


Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

 • Detta evenemang har redan ägt rum.

”Följ med och se!” – Retreat med målande som bön

2 april kl. 19:005 april kl. 14:00

3.650 kr

En retreat där fritt och kravlöst målande kan få vara en kommunikation med Gud och vårt inre. När de första lärjungarna frågar Jesus var han bor, svarar han: Följ med och se! Detta blir retreatens ledord. Vi litar till att Gud talar till oss i allt, även genom målningen. Vi får följa med och se vad som sker och vart han för oss. Vi är tillsammans i tystnad och inspiration till målandet ges genom ledda bibelmeditationer. Instruktioner till målandet och bibelmeditationerna ges under retreatens gång, så inga förkunskaper krävs. Både du som är van att måla och du som aldrig målat förut är välkommen. I viss mån ges möjlighet till enskilt samtal.

Ledare: Anna Reimers, sjukhuskurator och retreatledare. Anna har studerat på konstskola, men ser målandet i första hand som ett sätt att uttrycka vår längtan och det som finns i vårt inre. I retreat kombinerar hon därför målandet med erfarenheter från själavård, andlig vägledning i ignatiansk anda och sitt arbete som socionom.

Avgiften inkluderar material: akrylfärg, penslar och svamp att måla med och tapet att måla på. Vill du, får du gärna komplettera med eget material.

Erbjudande om kortare pass med taktil massage. Kostnaden betalas direkt till massören.

Klicka här för att komma till anmälningsformuläret

Detaljer

Börjar:
2 april kl. 19:00
Slutar:
5 april kl. 14:00
Pris:
3.650 kr

Plats

Wettershus Retreatgård
Öland 40
Gränna, 563 93 Sverige
+ Google Map
Telefon:
0766-271770

Grupper som bokat under 2020:

 • 25-27 februari: Svenska Alliansmissionens Ungdom – ungdomsledarretreat.
 • 28 februari-1 mars: Ryttargårdskyrkan och Johanneskyrkan i Linköping.
 • 3-5 mars: Equmenias ungdomsledare.
 • 20-22 mars: Göteborgs kyrkliga Stadsmission.
 • 14-16 april: Grupp från Barkåkra församling.
 • 17-19 april: Svenska kyrkan i Aneby.
 • 28-29 april: Svenska Alliansmissionen ledarutbildning.
 • 27-28 maj: Gränna kyrkoråd.
 • 8-11 september: Bara-vara-dagar under ledning
  av Svenska kyrkans diakoner i Jönköping.
 • 13-14 oktober: Jönköpings kristna samarbetsråd.
 • 1-4 november: Retreat för kyrkoherdar i Växjö stift.
 • 13-15 november: Slaka-Nykils pastorat.
 • 26.29 november: Västeråd Domkyrkoförsamling.

Tider:
Retreater börjar med kvällsmat kl. 19.00 och slutar sista dagen ca kl. 14.00 (om inte annat anges). Det finns ibland möjlighet att förlänga vistelsen med någon/några dagar, före eller efter en retreat. Kontakta Wettershus för information.

Pris:
Framgår av programmet. Reducering av avgiften för heltidsstuderande. Om särskilda behov finns så kontakta föreståndaren.

Anmälan:
Använd kontaktformuläret ovan eller ring in din anmälan. Därefter skickar vi ut bekräftelse med praktiska uppgifter samt viktig information som gäller betalningen. Skulle retreaten vara fullbokad frågar vi om du vill stå på kölista.

Bara vara:
Du är välkommen att komma till Wettershus dagar då retreat inte pågår, under förutsättning att det finns personal på plats. Du kan också komma som bara-vara-gäst under en retreat om det finns lediga platser. Då bor och äter du på gården, deltar i tidebönerna om du vill, men disponerar annars tiden som du själv vill. Vid särskilda Bara Vara Dagar finns utrymme för stillhet och tystnad men samtal kan förekomma vid vissa tillfällen.

Bankgiro:
5973-8047 (gåvor och avgifter)