Läs mer om varje retreat genom att klicka på rubriken.

Avgiften inkluderar retreat med helpension. Sänglinne och handdukar finns att hyra. Eventuella kurs- och materialkostnader tillkommer om det står angivet vid respektive retreat.


Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

”Hildegardretreat – Vårt liv här och nu i kyrka och vardag”

18 mars kl. 19:0021 mars kl. 14:00

3.600 kr

Hildegard av Bingen (1098-1179) var 1100-talets profet, visionär och mystiker. I Hildegardretreaten speglar vi oss i hennes liv och undervisning. Hildegards visioner och skrifter omspänner livet – helheten. När hon dessutom tillägger att hon fått allt genom uppenbarelse från Gud så återger hon Skaparens bild av det optimala livet.

Temat som vi fördjupar i denna retreat är: ”Vårt liv här och nu i kyrka och vardag”. Vi fördjupar oss i hur Den Heliga Ande leder oss i troslivet på helgelsens väg. Att låta de goda dygderna och Andens frukter få ett utflöde i vårt liv till välsignelse för Guds Rike här och nu. Vi mediterar över illuminationer (bilder) som återger Hildegards visioner och vi låter Hildegards dikter fördjupa temat.

Ledare: Göran Magell, präst, läkare, psykiatriker och psykoterapeut. Denna personliga bakgrund ger möjlighet till en förståelse av livet utifrån en helhetssyn. Möjlighet ges till enskilt samtal.

Avgift:  3 600 kr

Klicka här för att komma till anmälningsformuläret

Detaljer

Börjar:
18 mars kl. 19:00
Slutar:
21 mars kl. 14:00
Pris:
3.600 kr
Evenemang Kategori:

Grupper som bokat under 2021:

  • 20-22 april: Svenska Alliansmissionen – retreat för pastorer

  • 7-10 september – Diakonerna i SvK Jönköping

  • 5-6 oktober – Jönköpings Kristna Samarbetsråd

  • 12-13 oktober – SAM:s ledarskapskurs

  • 4-7 november – Västerås pastorat

  • 10-12 december – Svenska kyrkan Tranås

Tider:
Retreater börjar med kvällsmat kl. 19.00 och slutar sista dagen ca kl. 14.00 (om inte annat anges). Det finns ibland möjlighet att förlänga vistelsen med någon/några dagar, före eller efter en retreat. Kontakta Wettershus för information.

Pris:
Framgår av programmet. Retreater med högre avgift inkluderar arvode till ledaren. Reducering av avgiften kan vara möjlig för heltidsstuderande och personer med särskilda behov. Kontakta föreståndaren.

Anmälan:
Använd i första hand kontaktformuläret ovan, annars skicka e-post eller ring in din anmälan. Därefter skickar vi ut bekräftelse med praktiska uppgifter samt viktig information som gäller betalningen. Skulle retreaten vara fullbokad frågar vi om du vill stå på kölista.

Bara vara:
Du är välkommen att komma till Wettershus dagar då retreat inte pågår, under förutsättning att det finns personal på plats. Du kan också komma som bara-vara-gäst under en retreat om det finns lediga platser. Då bor och äter du på gården, deltar i tidebönerna om du vill, men disponerar annars tiden som du själv vill. Vid särskilda Bara Vara Dagar finns utrymme för stillhet och tystnad men samtal kan förekomma vid vissa tillfällen.

Bankgiro:
5973-8047 (gåvor och avgifter)