Läs mer om varje retreat genom att klicka på rubriken.

Avgiften inkluderar retreat med helpension. Sänglinne och handdukar finns att hyra. Eventuella kurs- och materialkostnader tillkommer om det står angivet vid respektive retreat.


Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

”Tillitsfulla samtal”

27 april kl. 10:0029 april kl. 14:00

4.900 kr

En kurs som vilar i retreatens anda och rytm, med tideböner och utrymme för tystnad och stillhet i Wettershus sköna natur och miljö. Under några dagar får du möjlighet att utveckla förmågan att leda tillitsfulla samtal. Vi kommer att stanna upp, dela erfarenheter och få nya perspektiv kring samtal av olika slag. Förutom korta teorigenomgångar är naturligtvis också samtalet som metod en del av kursen, liksom några upplevelsebaserade övningar. Vi vänder oss till dig som i din roll möter människor och leder samtal. Vi tror att du är engagerad inom idéburen sektor som volontär eller i din yrkesroll, t. ex i en församling, eller så kanske du arbetar inom vård och omsorg.

Ur programmet:

 • Tillit – vad kännetecknar det?
 • Samtalsnivåer – vilka olika slags samtal deltar vi i?
 • Samtalskvalitet – hur bidrar jag till att höja kvaliteten på samtal?
 • Hur skapar jag tillit i individuella samtal?
 • Hur skapar jag tillit i gruppsamtal?
 • Vad behöver jag för att bidra till att skapa tillit och samtal av god kvalitet?

Kursledare: Kerstin Enlund och Helena Ström, båda beteendevetare och har mångårig erfarenhet av att leda samtal och att utbilda i konsten att leda samtal. Helena har tillsammans med Hans-Inge Persson skrivit boken Tillitsfulla samtal – i vård och omsorg. Boken är en utgångspunkt för kursen.

Kaplan: Rosie Gard, pastor och föreståndare på Wettershus Retreatgård.

Avgift: Boende med helpension, kursavgift samt bok: 4 900 kr

Klicka här för att komma till anmälningsformuläret

Detaljer

Börjar:
27 april kl. 10:00
Slutar:
29 april kl. 14:00
Pris:
4.900 kr
Evenemang Kategori:

Grupper som bokat under 2021:

 • 20-22 april: Svenska Alliansmissionen – retreat för pastorer

 • 7-10 september – Diakonerna i SvK Jönköping

 • 5-6 oktober – Jönköpings Kristna Samarbetsråd

 • 12-13 oktober – SAM:s ledarskapskurs

 • 4-7 november – Västerås pastorat

 • 10-12 december – Svenska kyrkan Tranås

Tider:
Retreater börjar med kvällsmat kl. 19.00 och slutar sista dagen ca kl. 14.00 (om inte annat anges). Det finns ibland möjlighet att förlänga vistelsen med någon/några dagar, före eller efter en retreat. Kontakta Wettershus för information.

Pris:
Framgår av programmet. Retreater med högre avgift inkluderar arvode till ledaren. Reducering av avgiften kan vara möjlig för heltidsstuderande och personer med särskilda behov. Kontakta föreståndaren.

Anmälan:
Använd i första hand kontaktformuläret ovan, annars skicka e-post eller ring in din anmälan. Därefter skickar vi ut bekräftelse med praktiska uppgifter samt viktig information som gäller betalningen. Skulle retreaten vara fullbokad frågar vi om du vill stå på kölista.

Bara vara:
Du är välkommen att komma till Wettershus dagar då retreat inte pågår, under förutsättning att det finns personal på plats. Du kan också komma som bara-vara-gäst under en retreat om det finns lediga platser. Då bor och äter du på gården, deltar i tidebönerna om du vill, men disponerar annars tiden som du själv vill. Vid särskilda Bara Vara Dagar finns utrymme för stillhet och tystnad men samtal kan förekomma vid vissa tillfällen.

Bankgiro:
5973-8047 (gåvor och avgifter)