Läs mer om varje retreat genom att klicka på rubriken.

Avgiften inkluderar retreat med helpension. Sänglinne och handdukar finns att hyra. Eventuella kurs- och materialkostnader tillkommer om det står angivet vid respektive retreat.

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

”Vad söker ni? Följ med och se!” (Jesus)

4 februari kl. 16:006 februari kl. 14:00

2.900 kr

En retreat för dig som söker, längtar efter något mer, som ibland tvivlar på om livet här är allt eller bara är nyfiken och vill veta mer om vad det innebär att ha en kristen tro. Du kanske söker svar på ditt livs stora frågor, längtar efter ett hopp som bär eller någon att luta dig emot i de enorma utmaningar vi och vår värld står inför. Med hjälp av Bibelns berättelser närmar vi oss de stora frågorna. En stor del av retreaten är i tystnad, vi möts till enkla gemensamma böner, måltider under stilla musik, avslappning för kroppen (TIKVA), och du som vill har möjlighet att boka enskilt samtal. Denna retreat vill på ett särskilt sätt möta hela dig – allt det som är du – kroppsligt, själsligt och andligt. TIKVA-passen ger avslappning och stretching på kristen grund. Syftet är att genom enkla övningar med fokus på nacke och rygg samt uppmuntrande ord ur bibeln låta hoppet få genomsyra hela din varelse.

Ledare: Frida Blomberg, pastor inom Equmeniakyrkan och TIKVA-instruktör. Rosie Gard, pastor inom Equmeniakyrkan och föreståndare på Wettershus, med lång erfarenhet av retreat, själavårdande samtal och andlig vägledning.

Avgift: 2 900 kr

Klicka här för att komma till anmälningsformuläret

Detaljer

Börjar:
4 februari kl. 16:00
Slutar:
6 februari kl. 14:00
Pris:
2.900 kr

Grupper som bokat under 2021:

  • 5-6 oktober – Jönköpings Kristna Samarbetsråd
  • 12-13 oktober – SAM:s ledarskapskurs

  • 4-7 november – Västerås pastorat

  • 10-12 december – Svenska kyrkan Tranås

Tider:
Retreater börjar med kvällsmat kl. 19.00 och slutar sista dagen ca kl. 14.00 (om inte annat anges). Det finns ibland möjlighet att förlänga vistelsen med någon/några dagar, före eller efter en retreat. Kontakta Wettershus för information.

Pris:
Framgår av programmet. Retreater med högre avgift inkluderar arvode till ledaren. Reducering av avgiften kan vara möjlig för heltidsstuderande och personer med särskilda behov. Kontakta föreståndaren.

Anmälan:
Använd i första hand kontaktformuläret ovan, annars skicka e-post eller ring in din anmälan. Därefter skickar vi ut bekräftelse med praktiska uppgifter samt viktig information som gäller betalningen. Skulle retreaten vara fullbokad frågar vi om du vill stå på kölista.

Bara vara:
Du är välkommen att komma till Wettershus dagar då retreat inte pågår, under förutsättning att det finns personal på plats. Du kan också komma som bara-vara-gäst under en retreat om det finns lediga platser. Då bor och äter du på gården, deltar i tidebönerna om du vill, men disponerar annars tiden som du själv vill. Vid särskilda Bara Vara Dagar finns utrymme för stillhet och tystnad men samtal kan förekomma vid vissa tillfällen.

Bankgiro:
5973-8047 (gåvor och avgifter)