Hoppa till innehåll

Husfolk – och andra…

Husfolket
Husfolket – så kallar vi frivilligarbetarna på Wettershus. På gården finns tre husmödrar och en föreståndare anställd men Wettershus är helt beroende av frivilliga insatser. Många kommer först som retreatgäster och vill sedan återvända och hjälpa till i praktiska arbetet under några dagar.

Husfolket lever med i gårdens daglig rytm med regelbundna måltider och andakter. Hjälps åt med det praktiska runt måltider och på gården i övrigt. Några kommer för att stanna längre perioder, då gör vi en överenskommelse om volontärsskap. Andra kommer en eller ett par helger om året. Åter andra kommer enstaka dagar. Alla behövs!

Att städa kan vara en helig handling!
För att bidra till våra gästers välbefinnande och möjlighet att öppna sig för vilan i Gud är städningen på en retreatgård av yttersta vikt – och just en helig handling. Om du själv kan tänka dig, eller känner någon som du tror kan tänka sig, att hjälpa oss med det får du gärna höra av dig. Det är en fördel om man är ett par stycken som städar och om man bor i Jönköping-Gränna-trakten. Det kan bli en fin utflykt till en vacker plats där man samtidigt får göra en gudstjänst. Varför inte ta en fika utom- eller inomhus under städpasset? Om du tar med något att dricka står vi för det goda tilltugget!

Retreatledarna
Ledarna är många och kommer från kyrkans olika traditioner.
 De går in i husets rytm, sätter sin personliga prägel på
 retreaten och erbjuder enskilda samtal.

Vänkretsen
Är människor som på olika sätt stöder Wettershus med gåvor och arbetsinsatser. Många har valt att vara med i BÄRARLAGET och ger en månatlig gåva på 20 kr eller mer. De får ett vänbrev som berättar om vad som händer på gården, tillsammans med programmet. Den som vill kan anmäla sig och få program och vänbrev via mejl två gånger per år.

Vägvisare
Så kallas de kontaktpersoner som finns i kyrkor och församlingar för att hjälpa oss göra Wettershus lite mer synligt – så att fler kan hitta till gården. De tar emot en A4 affisch fyra gånger per år och sätter upp i kyrkan.

Vill du vara med?
Mejla eller ring till gården och prata med husmor Karina Johansson
0766-27 17 78 eller föreståndare Rosie Gard 0766-27 17 70.