Hoppa till innehåll

Program

Läs mer om varje retreat genom att klicka på rubriken.

Avgiften inkluderar retreat med helpension. Sänglinne och handdukar finns att hyra. Eventuella kurs- och materialkostnader tillkommer om det står angivet vid respektive retreat.

Vy-navigering

Evenemang vynavigering

Idag

FULLBOKAD ”Det finns en väg – om livsvandring och riktning”

Retreat med personlig vägledning där vi tar vår utgångspunkt just där vi befinner oss i livet, i Guds närvaro och vår efterföljelse. Enskild bön och meditation med utgångspunkt i bibeltexter samt dagliga samtal med vägledare/ medvandrare. Någon erfarenhet av retreat och bibelmeditation är en god förutsättning. Retreaten arrangeras i samarbete med Föreningen Kompass. Max 10… Läs mer »FULLBOKAD ”Det finns en väg – om livsvandring och riktning”

”Bara-vara-dagar som lyser upp i höstmörkret.”

Möjlighet att komma till gården för att bara vara i vilsam, vacker miljö och med värmande stunder vid brasan. Tideböner och måltider tillsammans med husfolket, i övrigt formar du själv din dag. Vissa gemensamma samlingar och samtal kan förekomma för den som så önskar. Möjlighet ges till enskilt samtal. Kaplan: Malin Gunnargård Hübsch, Jönköping. Kurator… Läs mer »”Bara-vara-dagar som lyser upp i höstmörkret.”

”Vilan innanför vilan”

En retreat om Sabbaten – vilans dag – som ett uttryck för Guds längtan efter mötet med oss. Ledare: Gunnar Lind, präst i Högalidskyrkan Stockholm. Avgift: 3 900 kr

FULLBOKAD ”Bottenkänning”

Vad gör vi när drömmarna spricker och när livet inte riktigt blev som vi tänkt?  På vilket sätt kan berättelsen om hur Gud blev människa hjälpa oss att läsa tillvaron och våga tro att Gud finns också i våra liv?  Ledare: Fredrik Lignell, pastor i Ryttargårdskyrkan i Linköping, författare samt retreatledare. Avgift: 4 400 kr (inkluderar… Läs mer »FULLBOKAD ”Bottenkänning”

FULLBOKAD ”Ljuset lyser i mörkret”

Retreat i stillhet, tystnad, ord och gitarrtoner. Möjlighet ges till enskilt samtal. Ledare: Ulla Käll, Norge. Diakon, i Equmeniakyrkan, gitarrist och retreatledare. Britta Hermansson, pastor i Equmeniakyrkan. Avgift: 4 500 kr (Inkluderar arvode till ledarna) Erbjudande om taktil massage som bokas på plats och betalas direkt till massören. 

”Nyårsretreat”

I Guds närvaro och den goda tystnaden får vi stilla reflektera över det som varit, det som är, och sträcka oss mot det som ligger framför. Vi njuter av brasan i öppna spisen och ljusen som lyser på det dukade bordet. När året går mot sitt slut vandrar vi under sång och med brinnande facklor… Läs mer »”Nyårsretreat”

”Bara-vara-helg”

Ett drygt dygn av stillhet, tystnad och tid för att bara vara i vacker miljö. Dagarna inramas av gemensamma andakter och måltider. Möjlighet till enskilt samtal med retreatledaren.  Ledare: Peter Andreasson, präst sedan 40 år, utbildad i sjukhussjälavård och gestaltterapeutisk själavård. Författare till boken I Guds tystnad får jag vara.  Kostnad: 1600 kr

1600SEK

”Andrum för mammor”

Tyst retreat för dig som är mamma. Dagar med återhämtning, vila, andakter, god mat, en gnutta flärd och skapande för den som vill. Erbjudande om taktil massage som bokas på plats och betalas direkt till massören. Ledare: Sara Häggbom, Forserum. Beteendevetare, driver eget företag med samtal. Linnea Rådberg, Göteborg. Driver det egna företaget ”Linneas pyssel… Läs mer »”Andrum för mammor”

Arbetsdag

Arbetsdag på Wettershus. Välkommen att vara med och göra gården fin inomhus och utomhus inför det nya året. Du får ta del av god gemenskap i arbete, runt matbordet och gemensam bön. Ring (0766-27 17 70) eller skriv till gården (info@wettershus.se), minst en vecka i förväg så vi vet hur många vi blir. Meddela ev… Läs mer »Arbetsdag

”Retreat för unga vuxna”

Retreat för dig som är mellan 18 – 30 år och som vill pröva att vara några dagar i tystnad tillsammans med andra. Under dagarna har vi gemensamma böner, måltider och bibelmeditationer men det finns också utrymme för egen tid. Om du vill får du lämna ifrån dig mobilen och testa hur det är att… Läs mer »”Retreat för unga vuxna”

”Frälsarkransens pärlor möter Bibelns berättelser”

Pärlornas olika innebörd, stillhet och meditation hjälper oss att lyssna till, och reflektera över berättelsernas budskap. Avspänning och meditativa rörelser är också en del av innehållet. Möjlighet ges till enskilt samtal. Har du en frälsarkrans kan du ta med den, annars finns det att köpa på plats för den som vill. Ledare: Gull-Marie Jangbring Mare, sjukhusdiakon… Läs mer »”Frälsarkransens pärlor möter Bibelns berättelser”

”Retreat med enskild vägledning”

Enskild bön och meditation med utgångspunkt i bibeltexter samt dagliga samtal med en andlig vägledare. Retreaten arrangeras i samarbete med Föreningen Kompass och vägledarna är utbildade inom den Ignatianska traditionen. Vägledare: Emma Thorén, Annika Nordqvist och Stefan Risenfors. Avgift: 6400 kr (i tjänsten) 5900 (privat)

”Gud och livets pilgrimsvandring”

Retreat för dig som reflekterar över hur livet varit och hur det blev som det blev. Dagarna utgår från pilgrimens sju nyckelord: frihet, enkelhet, tystnad, bekymmerslöshet, långsamhet, andlighet och delande. Möjlighet till enskilda samtal och några tillfällen till gemensamt delande för den som vill. Ledare: Lars-Anders Rolfhamre. Pensionär med bakgrund inom IT och på senare år… Läs mer »”Gud och livets pilgrimsvandring”

”Smaka på Guds ord”

En retreat där vi får smaka Guds ord på ett djupt och mjukt sätt genom bibelmeditationer. ”Ty vänliga ord är som honung – smakar sött och gör kroppen frisk.” (Ordspråksboken 16:24) Vägledare: VT Carlheim, präst i Svenska kyrkan och andlig vägledare. Avgift: 4050 kr

”Gud ge mig sinnesro”

Med den välkända Sinnesrobönen som röd tråd under vår retreat erfar vi Guds ord genom meditation och bön. Sinnesrobönen har i över hundra år hjälpt och betytt mycket för många människor. Den är kort, enkel och kraftfull att ha med sig in i vardagen. Under dessa dagar får du möjlighet att fördjupa dig i sinnesrobönens… Läs mer »”Gud ge mig sinnesro”

”Påskretreat”

”Med döden nedtrampade han döden, och åt dem som är i gravarna har Han gett evigt liv” Med inspiration från både öst- och västkyrkan följer vi Herren Jesu Kristi sista dagar i påskens smärta och glädje från skärtorsdagens fotatvagning och mässa i Övre Salen till långfredagens korsvandring via de tolv stationerna upp till Golgata. Vi… Läs mer »”Påskretreat”

Grupper som bokat under 2023:

  • 10-11 oktober: Jönköpings Kristna Samarbetsråd
  • 17-19 november: Svenska kyrkan i Slaka Nykil

Tider:
Retreater börjar med kvällsmat kl. 19.00 och slutar sista dagen ca kl. 14.00 (om inte annat anges). Det finns ibland möjlighet att förlänga vistelsen med någon/några dagar, före eller efter en retreat. Kontakta Wettershus för information.

Pris:
Framgår av programmet. Retreater med högre avgift inkluderar arvode till ledaren. Reducering av avgiften kan vara möjlig för heltidsstuderande och personer med särskilda behov. Kontakta föreståndaren.

Anmälan:
Använd i första hand kontaktformuläret ovan, annars skicka e-post eller ring in din anmälan. Därefter skickar vi ut bekräftelse med praktiska uppgifter samt viktig information som gäller betalningen. Skulle retreaten vara fullbokad frågar vi om du vill stå på kölista.

Bara vara:
Du är välkommen att komma till Wettershus dagar då retreat inte pågår, under förutsättning att det finns personal på plats. Du kan också komma som bara-vara-gäst under en retreat om det finns lediga platser. Då bor och äter du på gården, deltar i tidebönerna om du vill, men disponerar annars tiden som du själv vill. Vid särskilda Bara Vara Dagar finns utrymme för stillhet och tystnad men samtal kan förekomma vid vissa tillfällen.

Bankgiro:
5973-8047 (gåvor och avgifter)