Hoppa till innehåll

Program

Läs mer om varje retreat genom att klicka på rubriken.

Avgiften inkluderar retreat med helpension. Sänglinne och handdukar finns att hyra. Eventuella kurs- och materialkostnader tillkommer om det står angivet vid respektive retreat.

Vy-navigering

Evenemang vynavigering

Idag

”Arbetsdagar på Wettershus.”

Välkommen en eller båda dagarna att vara med och göra gården fin inför hösten. Kost och ev logi ingår. Skriv till (info@wettershus) eller ring till gården (0766-27 17 70), gärna minst en vecka i förväg så att vi vet hur många vi blir. Välkommen att dela god arbetsgemenskap!

”Under äppelträdet väckte jag dig” (Höga Visan 8:5)”

En retreat i mognadens tid om att leva ett fruktbärande liv i vilan och närheten till Kristus. Möjlighet ges till enskilt samtal. Ledare: Niklas Hallman, teolog och pomolog, Kaxholmen Avgift: 3 900 kr Erbjudande om taktil massage som bokas på plats och betalas direkt till massören.

Fullbokad: ”Tystnadens väg till inre frihet”

Kontemplativ retreat i höstfägringens tid för att med tyst, inre meditation – kristen djupmeditation, sammanlagt 3 timmar per dag – nå inre samling och bli mer närvarande i sig själv, i sitt liv och i Gud. På kvällarna vid brasan, lyssnar vi till någon av de kristna mystikernas liv och undervisning. Möjlighet ges till enskilt… Läs mer »Fullbokad: ”Tystnadens väg till inre frihet”

”Att mogna som ledare” – Ledarskapskurs

Om hållbarhet och existentiella perspektiv i ledarskapet. En kurs som vilar i retreatens anda och rytm, med tideböner och utrymme för tystnad och stillhet i Wettershus sköna natur och miljö. Kursen är uppbyggd kring de åtta aspekterna av existentiell hälsa. Kunskap om existentiell hälsa varvas med reflektion, musik och rörelse för kropp och sinne. Vi vänder… Läs mer »”Att mogna som ledare” – Ledarskapskurs

FULLBOKAD ”Det finns en väg – om livsvandring och riktning”

Retreat med personlig vägledning där vi tar vår utgångspunkt just där vi befinner oss i livet, i Guds närvaro och vår efterföljelse. Enskild bön och meditation med utgångspunkt i bibeltexter samt dagliga samtal med vägledare/ medvandrare. Någon erfarenhet av retreat och bibelmeditation är en god förutsättning. Retreaten arrangeras i samarbete med Föreningen Kompass. Max 10… Läs mer »FULLBOKAD ”Det finns en väg – om livsvandring och riktning”

”Bara-vara-dagar som lyser upp i höstmörkret.”

Möjlighet att komma till gården för att bara vara i vilsam, vacker miljö och med värmande stunder vid brasan. Tideböner och måltider tillsammans med husfolket, i övrigt formar du själv din dag. Vissa gemensamma samlingar och samtal kan förekomma för den som så önskar. Möjlighet ges till enskilt samtal. Kaplan: Malin Gunnargård Hübsch, Jönköping. Kurator… Läs mer »”Bara-vara-dagar som lyser upp i höstmörkret.”

”Vilan innanför vilan”

En retreat om Sabbaten – vilans dag – som ett uttryck för Guds längtan efter mötet med oss. NY Ledare: Emma Thorén, präst och föreståndare för Wettershus. Avgift: 3 900 kr

FULLBOKAD ”Bottenkänning”

Vad gör vi när drömmarna spricker och när livet inte riktigt blev som vi tänkt?  På vilket sätt kan berättelsen om hur Gud blev människa hjälpa oss att läsa tillvaron och våga tro att Gud finns också i våra liv?  Ledare: Fredrik Lignell, pastor i Ryttargårdskyrkan i Linköping, författare samt retreatledare. Avgift: 4 400 kr (inkluderar… Läs mer »FULLBOKAD ”Bottenkänning”

Grupper som bokat under 2023:

  • 10-11 oktober: Jönköpings Kristna Samarbetsråd
  • 17-19 november: Svenska kyrkan i Slaka Nykil

Tider:
Retreater börjar med kvällsmat kl. 19.00 och slutar sista dagen ca kl. 14.00 (om inte annat anges). Det finns ibland möjlighet att förlänga vistelsen med någon/några dagar, före eller efter en retreat. Kontakta Wettershus för information.

Pris:
Framgår av programmet. Retreater med högre avgift inkluderar arvode till ledaren. Reducering av avgiften kan vara möjlig för heltidsstuderande och personer med särskilda behov. Kontakta föreståndaren.

Anmälan:
Använd i första hand kontaktformuläret ovan, annars skicka e-post eller ring in din anmälan. Därefter skickar vi ut bekräftelse med praktiska uppgifter samt viktig information som gäller betalningen. Skulle retreaten vara fullbokad frågar vi om du vill stå på kölista.

Bara vara:
Du är välkommen att komma till Wettershus dagar då retreat inte pågår, under förutsättning att det finns personal på plats. Du kan också komma som bara-vara-gäst under en retreat om det finns lediga platser. Då bor och äter du på gården, deltar i tidebönerna om du vill, men disponerar annars tiden som du själv vill. Vid särskilda Bara Vara Dagar finns utrymme för stillhet och tystnad men samtal kan förekomma vid vissa tillfällen.

Bankgiro:
5973-8047 (gåvor och avgifter)