Hoppa till innehåll

Program

Läs mer om varje retreat genom att klicka på rubriken.

Avgiften inkluderar retreat med helpension. Sänglinne och handdukar finns att hyra. Eventuella kurs- och materialkostnader tillkommer om det står angivet vid respektive retreat.

Vy-navigering

Evenemang vynavigering

Idag

”Skapa i mig Gud ett rent hjärta…” Psaltarpsalm 51:12

En retreat med skapande i fokus, låt Gud skapa i ditt hjärta och så skapar vi från våra hjärtan tillsammans. Akvarellmålning för alla – förkunskaper behövs ej! Dagarna vilar i retreatens anda och rytm men med lågmälda samtal under ”skapandepassen”. Möjlighet ges till enskilt samtal. Ledare: Helena Boberg-Oscarsson, Skillingaryd. Konstnär, författare och pastor. Kaplan: Roland… Läs mer »”Skapa i mig Gud ett rent hjärta…” Psaltarpsalm 51:12

”Bara-vara-dagar i högsommartid”

Möjlighet att komma till gården för att bara vara i vilsam, vacker miljö och natur. Tideböner och måltider tillsammans med husfolket, i övrigt formar du själv din dag. Vissa gemensamma samlingar med avspänning och rörelsemeditation för den som vill och på kvällarna möjlighet till gemensamt samtal under ledning av kaplan, i den helige Franciskus stuga.… Läs mer »”Bara-vara-dagar i högsommartid”

”Inte jag, utan Gud i mig”

En retreat med utgångspunkt i texter av Dag Hammarskjöld. Genom läsning och meditation kommer vi att utforska vår längtan efter en världstillvänd och engagerad andlighet, där den inre och yttre världen får möjlighet att mötas. På kvällarna inbjuds till reflektion utifrån dagens texter – omgivet av retreatens goda tystnad. Möjlighet ges till enskilt samtal. Ledare: Harald… Läs mer »”Inte jag, utan Gud i mig”

”Tillsammans i nådens hav – bejaka beroende, lydnad och hämta andan”

Gemenskapsdagar i stillhet för närstående i alla åldrar, till personer med nedsatt funktionalitet. Pausa din vardag och möt andra i liknande livssituation. Bördor i form av ständig kamp, oro och diskriminering möts, delas och får läggas bort några dagar. Möjlighet till enskilda samtal och några tillfällen till gemensamt delande. Ledare: Louisa Atterström, teologistuderande med livslång… Läs mer »”Tillsammans i nådens hav – bejaka beroende, lydnad och hämta andan”

”Gröna-Ängar-dagar – Att växa i tro i trädgården”

Vi utforskar hur trädgården hjälper oss att växa i tro och tillit till Skaparen. Tid ägnas åt arbete i retreatträdgården Gröna Ängar, under handledning och enskilt. Vi följer den dagliga rytmen som finns på Wettershus och dagarna vilar i retreatens tystnad, förutom att vissa samtal kan förekomma i samband med skapandepassen. Möjlighet ges till enskilt… Läs mer »”Gröna-Ängar-dagar – Att växa i tro i trädgården”

”Arbetsdagar på Wettershus.”

Välkommen en eller båda dagarna att vara med och göra gården fin inför hösten. Kost och ev logi ingår. Skriv till (info@wettershus) eller ring till gården (0766-27 17 70), gärna minst en vecka i förväg så att vi vet hur många vi blir. Välkommen att dela god arbetsgemenskap!

”Under äppelträdet väckte jag dig” (Höga Visan 8:5)”

En retreat i mognadens tid om att leva ett fruktbärande liv i vilan och närheten till Kristus. Möjlighet ges till enskilt samtal. Ledare: Niklas Hallman, teolog och pomolog, Kaxholmen Avgift: 3 900 kr Erbjudande om taktil massage som bokas på plats och betalas direkt till massören.

Fullbokad: ”Tystnadens väg till inre frihet”

Kontemplativ retreat i höstfägringens tid för att med tyst, inre meditation – kristen djupmeditation, sammanlagt 3 timmar per dag – nå inre samling och bli mer närvarande i sig själv, i sitt liv och i Gud. På kvällarna vid brasan, lyssnar vi till någon av de kristna mystikernas liv och undervisning. Möjlighet ges till enskilt… Läs mer »Fullbokad: ”Tystnadens väg till inre frihet”

”Att mogna som ledare” – Ledarskapskurs

Om hållbarhet och existentiella perspektiv i ledarskapet. En kurs som vilar i retreatens anda och rytm, med tideböner och utrymme för tystnad och stillhet i Wettershus sköna natur och miljö. Kursen är uppbyggd kring de åtta aspekterna av existentiell hälsa. Kunskap om existentiell hälsa varvas med reflektion, musik och rörelse för kropp och sinne. Vi vänder… Läs mer »”Att mogna som ledare” – Ledarskapskurs

Grupper som bokat under 2023:

  • 10-11 oktober: Jönköpings Kristna Samarbetsråd
  • 17-19 november: Svenska kyrkan i Slaka Nykil

Tider:
Retreater börjar med kvällsmat kl. 19.00 och slutar sista dagen ca kl. 14.00 (om inte annat anges). Det finns ibland möjlighet att förlänga vistelsen med någon/några dagar, före eller efter en retreat. Kontakta Wettershus för information.

Pris:
Framgår av programmet. Retreater med högre avgift inkluderar arvode till ledaren. Reducering av avgiften kan vara möjlig för heltidsstuderande och personer med särskilda behov. Kontakta föreståndaren.

Anmälan:
Använd i första hand kontaktformuläret ovan, annars skicka e-post eller ring in din anmälan. Därefter skickar vi ut bekräftelse med praktiska uppgifter samt viktig information som gäller betalningen. Skulle retreaten vara fullbokad frågar vi om du vill stå på kölista.

Bara vara:
Du är välkommen att komma till Wettershus dagar då retreat inte pågår, under förutsättning att det finns personal på plats. Du kan också komma som bara-vara-gäst under en retreat om det finns lediga platser. Då bor och äter du på gården, deltar i tidebönerna om du vill, men disponerar annars tiden som du själv vill. Vid särskilda Bara Vara Dagar finns utrymme för stillhet och tystnad men samtal kan förekomma vid vissa tillfällen.

Bankgiro:
5973-8047 (gåvor och avgifter)