Hoppa till innehåll

Program

Läs mer om varje retreat genom att klicka på rubriken.

Avgiften inkluderar retreat med helpension. Sänglinne och handdukar finns att hyra. Eventuella kurs- och materialkostnader tillkommer om det står angivet vid respektive retreat.

Vy-navigering

Evenemang vynavigering

Idag

”Bara-vara-helg”

Ett drygt dygn av stillhet, tystnad och tid för att bara vara i vacker miljö. Dagarna inramas av gemensamma andakter och måltider. Möjlighet till enskilt samtal med retreatledaren.  Ledare: Peter… Läs mer »”Bara-vara-helg”

1600SEK

Arbetsdag

Arbetsdag på Wettershus. Välkommen att vara med och göra gården fin inomhus och utomhus inför det nya året. Du får ta del av god gemenskap i arbete, runt matbordet och… Läs mer »Arbetsdag

”Smaka på Guds ord”

En retreat där vi får smaka Guds ord på ett djupt och mjukt sätt genom bibelmeditationer. ”Ty vänliga ord är som honung – smakar sött och gör kroppen frisk.” (Ordspråksboken… Läs mer »”Smaka på Guds ord”

Årsmöte och Husfolksfest

Årsmöte och Husfolksfest i Barnarps Församlingsgård. Anmäl dig till Wettershus senast en vecka i förväg på tel 0766-27 17 70 eller info@wettershus.se. Meddela eventuell specialkost.

”Påskretreat”

”Med döden nedtrampade han döden, och åt dem som är i gravarna har Han gett evigt liv” Med inspiration från både öst- och västkyrkan följer vi Herren Jesu Kristi sista… Läs mer »”Påskretreat”

Arbetsdagar på Wettershus

Välkommen, en eller flera dagar, att vara med och göra gården fin inomhus och utomhus inför sommaren. Lördag och söndag fokuserar vi framför allt på retreatträdgården Gröna ängar. Måndag och… Läs mer »Arbetsdagar på Wettershus

”Bed med Franciskus”

Den helige Franciskus levde i bön. Hans böneliv präglades av glädje över Guds skapelse och djup kärlek till Jesus. Med inspirationen från Franciskus söker vi oss närmare bönens källor. Ledare:… Läs mer »”Bed med Franciskus”

Grupper som bokat under 2023:

  • 10-11 oktober: Jönköpings Kristna Samarbetsråd
  • 17-19 november: Svenska kyrkan i Slaka Nykil

Tider:
Retreater börjar med kvällsmat kl. 19.00 och slutar sista dagen ca kl. 14.00 (om inte annat anges). Det finns ibland möjlighet att förlänga vistelsen med någon/några dagar, före eller efter en retreat. Kontakta Wettershus för information.

Pris:
Framgår av programmet. Retreater med högre avgift inkluderar arvode till ledaren. Reducering av avgiften kan vara möjlig för heltidsstuderande och personer med särskilda behov. Kontakta föreståndaren.

Anmälan:
Använd i första hand kontaktformuläret ovan, annars skicka e-post eller ring in din anmälan. Därefter skickar vi ut bekräftelse med praktiska uppgifter samt viktig information som gäller betalningen. Skulle retreaten vara fullbokad frågar vi om du vill stå på kölista.

Bara vara:
Du är välkommen att komma till Wettershus dagar då retreat inte pågår, under förutsättning att det finns personal på plats. Du kan också komma som bara-vara-gäst under en retreat om det finns lediga platser. Då bor och äter du på gården, deltar i tidebönerna om du vill, men disponerar annars tiden som du själv vill. Vid särskilda Bara Vara Dagar finns utrymme för stillhet och tystnad men samtal kan förekomma vid vissa tillfällen.

Bankgiro:
5973-8047 (gåvor och avgifter)